Reisverslag 2010

Op 6 juni 2010, vol goede moed, zijn we op weg gegaan van Den Helder naar Galati in Roemenië, een reis van 2600 kilometer.
De auto werkelijk volgeladen met sportkleding, ballen, caps, pennen en keycord’s, allemaal voor de jeugd in Roemenië.Ik had zelfs de achterbank uit mijn auto gehaald om meer spullen mee te kunnen nemen. De reis duurde twee dagen met onderweg een overnachting, de heenweg is goed verlopen, weinig problemen, alleen in Hongarije hebben Albanese criminelen ons proberen te beroven door ons naar een parkeerplaats te lokken, zogenaamd omdat er problemen waren met mijn banden, maar door mijn achterdocht ben ik daar niet ingetrapt, maar ben naar een benzinestation gereden om te kijken wat er aan de hand was en gelukkig was alles oké. De pompbediende vertelde mij dat dit vaker voorkomt, als je er intrapt dan word je hele auto leeg gehaald en als je niet meewerkt dan zetten ze een pistool op je hoofd of slaan ze je met een paar man het ziekenhuis in. Dus als je dit meemaakt gaat dat niet in je koude kleren zitten, verder hebben we geen problemen ondervonden op onze reis.

De eerste twee weken zijn we bezig geweest om alles bij verschillende clubs, scholen, dorpen en kindertehuizen te brengen en waren super blij met wat ze allemaal kregen en ze bedankten de mensen in Holland die dit allemaal aan hen hadden geschonken, met de hulp van onze Roemeense vrienden en dat werkt prettig want deze mensen leggen contacten voor ons en weten precies waar de spullen heen moeten en dat scheelt ons een hoop tijd dus alles liep op rolletjes.
Verder heeft er nog een heel mooi artikel in de krant van Galati 460000 inwoners gestaan over wat wij en alle mensen die mij helpen zowel financieel als met spullen voor de jeugd in Roemenië doen en dat vonden ze prachtig, vandaar het artikel en ben daar best trots op.

Verder werden wij ook bij de primar (burgemeester) van SCHELA en BOLOTESTI uitgenodigd om een oorkonde in ontvangst te nemen voor al het goede werk wat wij deden en daar ben ik best wel trots op, maar nogmaals, zonder de steun van al die mensen die mij helpen zou ik dit niet kunnen doen, dus namens deze burgemeesters worden ook deze mensen hartelijk bedankt voor hun steun.
Deze missie was wat mij betreft weer geslaagd, vele mensen blij gemaakt en dat was de doelstelling. Alle foto’s komen weer op de website zodat iedereen kan zien waar de spullen zijn heen gegaan, nogmaals gaat mijn grote dank uit naar alle mensen die mij hebben geholpen en ik hoop dat ze mij willen blijven steunen.
Vriendelijke groeten Ruud en Dani van de Kerkhof.

Basketbaltoernooi van de Alkmaarse Guardians 2010 wederom een succes met de inzamelingsactie voor de jeugd in Roemenie met dank aan de organisatie en speciaal de familie Bleeker.