Reisverslag 2012

Op 27 mei vertrokken wij met goede moed voor het 10de jaar richting ROEMENIE om daar weer heel veel spullen heen te brengen  voor de jeugd aldaar de wagen was helemaal volgeladen na ongeveer 32 uur rijden zonder problemen kwamen we op de plaats van bestemming GALATI.

Na een dag even op adem te zijn gekomen zijn we gestart met het rondbrengen van de goederen met behulp van een sportlerares DANA maar  daar ik dit jaar een grotere auto tot mijn beschikking had  heeft dat toch wel behoorlijk veel tijd in beslag genomen in totaal zijn we meer als drie weken bezig geweest.

We hebben niet alleen in GALATI weeshuizen en scholen bezocht maar ook in andere dorpen en steden bijv. TULCEA, VALEA TEILOR, BABADAG, TURDA , SIVITA, BRAILA, VANATORI, CISMELE, TULUCESTI, dus we zijn heel erg bezig geweest en hebben ongeveer 1100 kinderen blij gemaakt van groot naar klein jongens en meiden en ze waren allemaal super blij met de sportkleding zowel nieuw als oud, ballen, caps, keycords, speelgoed en knuffels en schoolbenodigheden enz en daarom hoop ik en zou het zeer waarderen  dat een aantal basisscholen of particulieren of bedrijven mij zouden willen helpen aan schoolspullen of speelgoed voor de kinderen, de foto’s op de website spreken voor zich. Als je ziet wat kinderen in een weeshuis met een verstandelijke handicap kunnen maken dan sta je daar toch wel versteld van en heb je respect voor deze kinderen en deze kinderen hebben voor ons een traditionele dans laten zien  om hun dankbaarheid te tonen en dat heeft mij diep geraakt de blijheid en plezier tijdens deze dans straalden er van af  ondanks  hun niet zo leuke bestaan in het weeshuis.

Ook hebben we wat extra’s gedaan bijv. 55 pizza’s en frisdrank gekocht voor kinderen in dit weeshuis maar  ook voor een ander weeshuis ongeveer 120 pizza’s en frisdrank hebben we dit gedaan en de kinderen gingen helemaal uit hun dak met al dat lekkers   helaas mochten we in dit staats weeshuis geen foto’s maken en dat moet je respecteren de mensen die daar de leiding hadden schaamde zich voor de omstandigheden waarin  deze kinderen moeten leven maar ik kreeg wel een rondleiding maar er werd mij wel nadrukkelijk gevraagd om niet de naam van het tehuis te noemen omdat ze bang voor hun baan waren en daarom ben ik blij dat we iets voor deze kinderen hebben kunnen doen en  dat komt door dat er mensen zijn met het hart op de juiste plaats en die mijn project zowel financieel als met goederen ondersteunen en daar ben ik deze mensen heel heel  erg dankbaar voor en ik hoop dat ze mij willen blijven steunen want zonder deze steun kan ik dit niet doen.

Wat me wel opviel dat het verschil tussen arm en rijk steeds groter word bijv. mensen op het platte land die van 5 uur ’s morgens tot ’s avonds 21 uur werken op het land met een temperatuur van rond de 35 graden en die rond moeten zien te komen van 75 euro per maand en dat is geen pretje.

Ik zou dit verslag wel 3 keer zolang kunnen maken maar als u mijn website www.maakroemenieblij.nl bezoekt en de foto’s bekijkt dan ziet u wat ik allemaal doe voor deze kinderen dank zij jullie steun.

Nogmaals iedereen die mij dit keer weer hebben geholpen en hun beloftes zijn na gekomen bedankt  namens de kinderen in ROEMENIE met vrg ruud van de kerkhof

ps. ik wil toch nog even wat kwijt  de mensen die hun beloftes niet zijn na gekomen moeten zich diep schamen het is makkelijk om iets te beloven maar een belofte na komen schijnt heel moeilijk te zijn. Maar ondanks dat ga ik gewoon door met de arme jeugd in Roemenië blij te maken.