Reisverslag 2011

Zo de trip naar Roemenie zit er weer op en daarom dit reisverslag.
Op 29 mei om 6 uur ’s avonds zijn wij vol goede moed richting Roemenie gegaan, via Duitsland, Oosterrijk en Hongarije kwamen we op 30 mei ’s avonds om 7 uur in Turda Roemenie aan en daar hebben wij de wel verdiende nacht doorgebracht en dat mocht ook wel na 26 uur rijden. De volgende dag nog een uur of 7 gereden en toen waren wij op de plaats van bestemming Galatie, 2650 kilometer van Den Helder.

Wij zijn de eerste twee weken elke dag bezig geweest om alle meegenomen spullen bij 4 weeshuizen en een aantal scholen in de dorpen rond Galati te brengen, het verste dorp was ongeveer 70 kilometer ver, maar ook een aantal scholen, voetbal club, handbal club, en een zaal voetbal club in Galati hebben wij bezocht, alle spullen waren zeer welkom, vooral de spullen voor de kleinere kinderen vonden gretig aftrek. [ zie de foto’s op de website ]
De dorpen die wij bezochten waren M.Kogalniceanu, Bucesti, liesti, Sivita, Indenpentia en de steden Braila en Buzau, dit betrof basisscholen. De 4 weeshuizen waren in Galati, een weeshuis voor straatkinderen, een weeshuis voor kinderen met geestelijke problemen, een priester die kinderen opvangt en elke dag een maaltijd aan deze kinderen verstrekt, omdat de ouders geen geld hebben maar ook een opvanghuis voor kinderen met het syndroom van down en autistische kinderen hebben wij bezocht, die niet door hun ouders onderhouden kunnen worden daar die geen geld genoeg voor hebben en die kinderen waren zeer blij met de knuffels, de kleding en speelgoed die wij mee hadden genomen en die kinderen hebben mij zeer ontroert en dat sterkt mij om door te gaan met mijn passie, ondanks dat je ook vaak teleurgesteld word, maar de foto’s op de website zeggen genoeg dus al met al was deze reis voor ons weer zeer geslaagd.

We hebben in totaal ongeveer 7500 kilometers gemaakt maar daardoor weer een hoop mensen en kinderen blij kunnen maken met alle spullen die wij hebben gekregen en dat was ook mij doel en dat dank zij een hoop mensen met een gul hart En daarom wil ik ook iedereen bedanken die mij hierbij hebben geholpen, super. En natuurlijk vooral mijn sponsors die mij financieel hebben ondersteund, want zonder deze steun zou ik dit niet kunnen doen. Maar ook mijn webmaster wil ik bedanken voor zijn grote inzet en tijd om mijn website bij te houden, zodat de mensen kunnen lezen en zien waar alles heen gaat en zodat u op de hoogte blijft van alles.

Dus nogmaals heel hartelijk bedankt [ multumesc ] namens de mensen en kinderen in Roemenië.
Vriendelijke groet Ruud van de Kerkhof

Den Helder Actueel